Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Одржана оснивачка скупштина Ловачког савеза југоисточне Србије

Оснивачка скупштина Ловачког савеза југоисточне Србије одржана је 2. децембра ове године у Нишу у великој сали Симфонијског оркестра.

Оснивање Ловачког савеза југоисточне Србије подржало је 26 ловачких удружења са југа и југоистока Србије која у свом саставу имају преко 10.000 ловаца, што новом удружењу даје добру позицију за даљи рад. На Скупштини је усвојен оснивачки акт и Статут Ловачког савеза југоисточне Србије, а акламацијом је одлучено да нови савез буде члан Ловачког савеза Србије.

Самом догађају присуствовало је преко 200 ловаца и гостију, а скуп је отворен интонирањем химне Србије коју је извео гудачки квартет Симфонијског оркестра. Присутнима се најпре обратио председник ЛУ „Ниш“, Братислав Ћирковић, који је отворио скуп и за кога кажу да је један од најзаслужнијих за формирање новог савеза, али и за развој ловства региона.

Скуп ловаца је поздравио у име града Ниша председник градске општине Црвени крст проф. др Мирослав Милутиновић, затим Златимир Рашић, председник Нишавског ловног округа и ЛУ „Др Миленко Хаџић“ из Сврљига, као и Милија Милетић, народни посланик и велики пријатељ ловаца.

Милетић се захвалио ловцима на позиву да присуствује оснивању новог ловачког савеза на југу Србије, а посебно што му је указана част да им се обрати. Он је изразио своју подршку новооснованом савезу, уз напомену да је велики допринос ловаца очувању природе, аали и развоју привреде, посебно кроз ловни туризам који је веома развијен на југу Србије.

Скупу је присуствовао и председник ЛСС Драган Шормаз, председник Ловачког савеза централне Србије, Томица Радосављевић, председник ЛС КиМ Илија Елезовић, градоначелник града Ниша Дарко Булатовић, представници Управе за шуме Министарства пољопривреде, начелник Полицијске станице Сврљиг, Ненад Живковић, председници општина са јууга Србије, представници ловаца из Неготина, Крушевца, Уба и многи други.

Покровитељ оснивачке скуптине ЛСЈИС био је Град Ниш са градским општинама.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

6.421 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>