Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ниш добија туристички аутобус

Последњих година статистички подаци показују да Ниш има константан позитиван туристички раст, како по броју туриста, тако и у самој добити од уплате боравишних такси, преко зараде угоститељских објеката и хотелијера.

Неколико година уназад најављује се и да ће Ниш добити туристички аутобус. И ове јесени се управо то спомиње… Урош Парлић, директор Туристичке организације Ниш, најављује да ће већ на пролеће овакав аутобус носити нишке таблице.

„Град ће набавити туристички аутобус. Раније је било иницијативе али не и реализације. Сада се Град умешао у читаву причу и купићемо тај аутобус којим ће управљати ТОН. Ради се увелико на томе. У пролеће наредне године овај аутобус већ ће бити на нишким улицама“, каже Парлић.

Поред аутобуса Ниш ће ускоро добити и паркинге за туристичке аутобусе додаје Парлић.

Укупан број туриста, према последњим подацима, већи је за 35% него лане у исто време. За првих 9 месеци ове године Ниш је посетило укупно 81.219 туриста, од чега 34.641 домаћих и 46.578 страних, што је раст од 35% у односу на претходну годину.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

7,141 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>