Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Кривична пријава Министарства грађевинарства против Мркоњића

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре поднело је кривичне пријаве Тужилаштву за организовани криминал против 14 одговорних лица на челу са бившим министром Милутином Мркоњићем због коришћења неквалитетног материјала у изградњи аутопута на Коридору 11, од Уба до Лајковца, потврђено је данас Танјугу у том министарству.

Кривична пријава је поднета због уградње глине у основу аутопута, због чега је дошло до пуцања горњег слоја и слегања аутопута који, иначе, никада није ни пуштен у саобраћај.
Због тога ће, наводе у Министарству, морати највероватније да се уради реконструкција 4,5 од 12,5 км деонице Уб – Лајковац.

У ресорном Министарству кажу да су кривичном пријавом обухваћени и челни људи грађевинских предузећа која су градила тај аутопут, као и надлежни који су вршили надзор.

Према наводима у Министарству, цео случај „расплетен” је након што су Путеви Србије констатовали оштећења на тој деоници, и затражили од Коридора Србије да дају предлог санације.

Коридори су, потом, затражили од Саобраћајног института ЦИП да да мишљење, а ЦИП је утврдио да су коришћени неквалитетни материјали, због чега је дошло до слегања аутопута, и предложио реконструкцију 4,5 км.

Бивши министар инфраструкуре Србије Милутин Мркоњић данас је изјавио да није одговоран за евентуалне пропусте у радовима на деоници од Уба до Лајковца на Коридору 11.

„Зна се ко је за шта одговоран. Ја сам као министар био одговоран за стратешке одлуке. За то сам спреман да одговарам. Министарство не гради, оно врши надзор, граде предузећа”, казао је Мркоњић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије где је посланик Социјалистичке партије Србије.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10,171 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>