Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Нови рекорд динара у односу на евро

Динар је данас ојачао према евру за 0,1 одсто у односу на петак, достигавши нову рекордну вредност у овој години, а званични средњи курс износи 118,66 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.

Динар је јачи према евру за 0,4 одсто него пре месец дана, а на годишњем нивоу је јачи за 3,7 процената. Од почетка године, динар је према евру ојачао за 4,1 посто.
Индикативни курс динара према долару је пао у петак за 0,4 одсто на 102,20 динара за један долар.

Динар је према америчкој валути слабији за 0,4 процента него пре месец дана, док је на годишњем нивоу јачи за 8,5 одсто. Динар је према долару ојачао од почетка године за 14,6 посто.

НБС је купила од почетка године на међубанкарском девизном тржишту једну милијарду и 170 милиона евра и продала 345 милиона евра, како би ублажила прекомерне дневне осцилације курса.

Најнижа је вредност динара према евру забележена је 3. и 13. фебруара, када је један евро коштао 124,01 динар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

7,141 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>