Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Министри ће прописивати услове за праћење исхране ђака

Министри просвете и здравља убудуће ће прописивати ближе услове за организовање, остваривање и праћење исхране ученика у основној школи, док ће у једном одељењу истог разреда изузетно моћи да буде и до 33 ученика.

То је предвиђено амандманима које је скупштински Одбор за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво поднео на измене Закона о основном образовању и васпитању, а које је на данашњој седници тог скупштинског тела прихватио министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

У ображложењу амандмана Одбора наводи се да је уређивање ближих услова за организовање, остваривање и праћење исхране ученика у основној школи потребно ради унапређивања и побољшања исхране ученика, као и за испуњавање критеријума квалитета и сигурности при планирању организације исхране ученика у основној школи.

Када је реч о броју ученика у разреду, Шарчевић објашњава да изузетно може да се формира одељење и до 33 ученика, и то у планинским подручјима, у случају када нема довољно наставног кадра и када не може да се задовољи формула да у једном разреду има до 30 ученика.

Одбор је поднео укупно четири амандмана на измене Закона о основном образовању, које је министар прихватио, а данас је то скупштинско тело размотрило укупно 793 амандмана на четири закона из области образовања.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10,171 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>