Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Електронска регистрација предузећа за неколико година

У наредне две до три године предузећа у Србији би могла потпуно електронски да се региструју, што ће појефтинити пословање за 20 до 30 одсто, а за то је неопходно да заживи и нови софтвер који ће то омогућити, пишу данашње “Вечерње новости”.

Једна од измена које предвиђа Нацрт закона о привредним друштвима јесте прихватање квалификованог електронског потписа уместо овереног на папиру, наводи београдски дневник.
“Електронска регистрација појефтињује пословање привреде. Наше процене су да ће електронска пријава регистрације оснивања бити јефтинија 20 до 30 одсто у односу на ‘папирну’ пријаву”, каже Душан Вучковић, в.д. помоћника министра привреде.

Да би се из куће “кликом” регистровала фирма, променило седиште или заменио директор, као и други подаци који се региструју у регистру привредних субјеката, неопходно је да заживе и нови софтвери који ће то омогућити, објашњава се у тексту.

Предлог измена и допуна Закона о привредним друштвима би до краја године требало да се нађе пред посланицима, а нуди нова решења у вези с поступцима принудне ликвидације фирми, принудног откупа акција, смањења основног капитала друштава са ограниченом одговорношћу и заштите права мањинских акционара.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10,174 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>