Одржана конференција: „Ја кажем, остајем у Србији“

Савет за писање пројеката и Савет за хуманитарне активности Канцеларије за младе Града Ниша у сарадњи са Градом организовали су конференцију „Ја кажем, остајем у Србији“, која је одржана у уторак, 24. октобра.

Увидевши да многи млади људи желе да напусте нашу земљу, односно град Ниш, Кристина Петровић, студент Економског факултета и Јован Милић, студент Машинског факултета, са својим тимовима дошли су на идеју да мотивишу младе да остану у свом граду.

Конференцију је отворила Миланка Карић, почасна председница Карић Фондације.
„Прича да млади одлазе из земље највећа је трагедија овог друштва и ми чинимо све да млади остану овде“, рекла је Миланка Карић.
Присутне је поздравио и мр Раде Рајковић, председник Скупштине Града који је рекао да Град Ниш ради на стварању услова за бољи положај младих, а као пример навео је покретање Научно – технолошког пројекта и Креативног центра.

У првом панелу на конференцији учествовали су млади таленти и лидери коју су имали прилике да оду из земље, али су одлучили да остану. У склопу другог панела говорили су млади предузетници, а током паузе присутни су могли да погледају филм “Млади таленти кажу: Ми остајемо у Србији“, који су управо радили млади таленти.
Миланка Карић, председница Карић Фондације је обећала да ће сви учесници првог панела моћи да оду у децембру у Минск и буду гости БК Групе, где ће стећи нова искуства која ће моћи да пренесу својим колегама.

На конференцији је било присутно између 400 и 500 ђака основних и средњих школа Ниша који су имали прилику да упознају своје вршњаке који су успешни, а желе да остану у Србији. Као главни разлог за одлазак младих из Србије препознат је непотизам и ниска зарада. Млади из Ниша су током конференције послали јасну поруку да желе да остану у Србији, али да власт и друштво треба да се више потруде за стварање могућности за развој каријере.

На свечаном отварању конференције наступио је и дечији хор „Чаролија“, који је изводио традиционалне српске песме, а присутни су на поклон добили производе ученичких компанија.
У склопу конференције одржан је и сајам ученичких компанија и омладинских организација.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.726 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>