Потписи за увођење доживотне казне за убице деце

У четрдесетак градова Србије почиње прикупљање потписа за измену кривичног закона, односно увођење доживотне робије за убице и силоватеље деце, малолетника и трудница.

Иницијативу је покренула Фондација Тијане Јурић, а да би измене ушле у скупштинску процедуру, потребно је скупити најмање 30.000 потписа у року од недељу дана.

Акција почиње данас у Суботици у родном граду Тијане Јурић, а представник Фондације Игор Јурић рекао је да ће прикупљање потписа бити организовано у више од 40 градова Србије, између осталих у Ваљеву, Чачку, Новом Саду, Нишу, Београду.

“Огромна је заинтересованост. Више од 2.000 мајки је желело да волонтира. И да скупштина ово не схвати озбиљно, ово ће ми бити част да радим. Ово није политичко и верско питање, већ морамо да докажемо да су нам деца најбитнија”, истакао је Јурић за РТС.

Удружење “Породична филхармонија” у сарадњи са Фондацијом организује прикупљање потписа у Нишу од 23. до 29. октобра у периоду од 12 – 19 часова и то на две локације: Обреновићева улица, код Калче и Парк Светог Саве, код сата.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,731 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>