Војна парада за Дан ослобођења Београда

Дан ослобођења Београда у Другом светском рату прославља се 20. октобра, а ове године ће 73. годишњица празника бити обележена низом манифестација које ће трајати два дана.

У Скупштини Београда 19. октобра у 10 часова одржаће се пријем делегације СУБНОР-а Београда, а затим ће у Улици краља Милана, код споменика обешеним родољубима у 11 часова почети Меморијални марш “Кораком слободе”. На Тргу републике у 11.45 биће одржан концерт “По шумама и горама” оркестра Министарства одбране “Станислав Бинички”.

На дан ослобођења, 20. октобра, на здању Дома Војске у 9 сати биће откривена спомен – плоча Ристи Марјановићу, првом српском фото – репортеру који је мноштвом фотографија забележио ратне догађаје у Првом и Другом светском рату. Истог дана у 10 часова биће положени венци на Споменик ослободиоцима Београда у Рузвелтовој улици, а у 11.15 на Споменик совјетским ветеранима на Авали.

Војна парада на којој ће бити представљени нови “мигови” биће одржана на аеродрому у Батајници у 12 часова, док ће у 20 часова у Народном позоришту Дан ослобођења Београда бити обележен свечаном академијом под назовом “Кавкаски орах”, коју ће преносити Радио – телевизија Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.018 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>