17.070 грађана се у недељу јавило на превентивни преглед

У оквиру акције бесплатних превентивних прегледа која је одржана у недељу, 15. октобра, у 123 здравствене установе у Србији прегледано је 17.070 грађана Србије, што је скоро троструко више него у току прве недеље, саопштило је Министарство здравља.

Овакав одзив грађана још једна је потврда значаја акције коју Министарства здравља спроводи у циљу ране дијагностике и промоције превенције и потврда унапређења јавне свести о превенцији као најефикаснијем начину бриге о сопственом здрављу, наводи се у саопштењу.

Грађани Србије, са или без здравственог осигурања, могли су током акције без заказивања да ураде ултразвук стомака и специфични антиген простате који открива туморске промене и обаве гинеколошке прегледе.

Поред тога, поједине здравствене установе су обављале и ЕКГ прегледе, као и мерење нивоа шећера у крви и мерење крвног притиска.

Министарство здравља наводи да ће акцију бесплатних превентивних прегледа спроводити и у наредном периоду, најмање једном месечно и позива све грађане Србије да искористе прилику, обаве бесплатне превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.018 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>