Млади из Ниша поручују: „Ми остајемо у Србији!“

Савет за писање пројеката и савет за хуманитарне активности Канцеларије за младе Града Ниша у сарадњи са Градом организују конференцију „Ја кажем, остајем у Србији“.

Увидевши да многи млади људи желе да напусте Србију, односно Ниш, Кристина Петровић, студент Економског факултета и Јован Милић, студент Машинског факултета, са својим тимовима, дошли су на идеју да мотивишу младе да остану у свом граду. Они организиују конференцију под називом “Ја кажем, остајем у Србији”, која има за циљ промоцију младих талената и научника који су се одлучили да остану у својој држави и да своју каријеру започну управо овде.

„На идеју смо дошли сасвим случајно. Сваког данас нас људи бомбардују информацијама о одласку младих, о младима који желе да напусте земљу и тако у недоглед. Путем ове конференције желимо да покажемо примере младих људи који су могли да оду, али су се одлучили да остану у Србији и што је важно, нису се покајали. Такође ћемо представити и оне који су отишли, али су се вратили у Србију. Ви знате да сам и ја имао прилику да студирам на Универзитету Ватерлу, али сам се одлучио да останем у Србији и нисам се покајао “ – изјавио је Јован Милић, студент Машинског факултета и координатор савета за хуманитарне активности.

Међу панелистима се очекују представници Националне службе за запошљавање, организације ГИЗ и Достигнућа младих, али и млади таленти и млади лидери. Конференција се састоји од два панела, први је везан за успешне младе људе, док ће се у оквиру другог говорити о значају ученичког предузетништва.

Поред ова два панела, очекује се и представљање две студије у оквиру којих ће млади таленти и лидери говорити о разлозима због којих су остали у Србији, а биће приказан и кратки филм Млади таленти кажу: „Ми остајемо у Србији“.

Конференција „Ја кажем, остајем у Србији“, одржава се у уторак 24. октобра од 11х сати у Официрском дому у Нишу. Конференцију отвара дечији хор „Чаролија“, а све присутне очекују поклон пакети ученичких компанија са територије Ниша. У склопу конференције се одржава и велики сајам ученичких компанија и омладинских организација, које ће се представити публици.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.018 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>