У Сврљигу само четири извршиоца у Пореској управи

Народни посланик Милија Милетић и Градимир Милосављевић, заменик председника Општине Сврљиг, јуче су у седишту Пореске управе Србије у Београду разговарали са представницима ове институције о проблемима који се појављују у Сврљигу из њихове надлежности.

Теме разговора биле су повраћај ПДВ-а и проблеми око малог броја извршиоца у Еxпозитури пореске управе у Сврљигу. Наиме, у Експозитури у Сврљигу тренутно ради само четворо извршиоца, док је један од њих распоређен на радне задатке у Централи у Књажевцу. Претходних година у Сврљигу је било распоређено више извршиоца, али, због забране запошљавања он се смањио јер су неки отишли у пензију, а неки су умрли или изгубили посао због судских процеса против њих.
Од четворо запослених, само један је инспектор, док их је раније било 3.

“Због таго малог броја извршиоца велики број клијената, грађана Сврљига, су незадовољни услугом јер добијају решења са закашњењем од 12 месеци, а и већи број привредних субјеката је незадовољан јер овако мали број радника не може да заврши велики број предмета, из оправданих разлога, па се зато ствара незадовољство међу њима”, каже народни посланик Милија Милетић.

Такође, каже Милетић, у оквиру привремене систематизације која је донета од стране Пореске управе, Сврљиг је стављен у ред најмањих општина заједно са Црном Травом, Белом Паланком и још 2 општине са југа Србије. Оваква класификација није реална јер је сврљишка Експозитура девета на скали од 25 експозитура које припадају Нишком региону, која на основу података Пореске управе најревносније наплаћује пореске приходе.

Милетић каже да је из ових разлога и тражио на јучерашњем састанку да се под хитно повећа број радника и да и у Експозитури у Сврљигу буде исти број извршиоца као и у општинама које имају сличне параметре и по броју становника и по броју привредних субјекта. Такође, његов захтев је да у Сврљигу буде Пореско одељење, а не Група, као што је садашњом новом систематизацијом предложено.

Милетић каже да се очекује наставак разговора како би овај проблем био решен, јер је праведно рангирање Експозитуре пореске управе у Сврљигу од суштинског значаја за грађане и привреду општине.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.939 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>