Студенти са породичним пензијама треба да доставе потврде

Републички фонд ПИО позвао је студенте, кориснике породичних пензија, који су то право остварили по основу школовања на високим школама или факултетима, да до 25. октобра доставе надлежним филијалама тог фонда потврде о упису нове школске године.

Како је саопштено из Фонда ПИО, потврда треба да има матични број родитеља чија пензија се користи, а могу се донети лично или послати поштом.

Достављањем школске потврде исплата пензија ће се редовно наставити, а у супротном исплата ће привремено бити обустављена, све док не докажу да су уписали годину.

Подсећа се да право на породичну пензију имају студенти до дипломирања, а најкасније до навршене 26. године живота, без обзира на то да ли се њихово образовање финансира из буџета или студент сам финансира образовање на територији Србије.

Право имају и апсолвенти којима је апсолвентски статус утврђен у години за коју достављају школску потврду, наводи се у саопштењу ПИО.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.935 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>