Почиње ликовни конкурс Европског ПРОГРЕСа за 2018. годину

Развојни програм Европски ПРОГРЕС отворио је наградни ликовни конкурс за ученике средњих школа и гимназија из 34 општине југа Србије на тему „Мој омиљени европски пројекат“.

Конкурс се уз подршку Европске уније и Владе Швајцарске традиционално организује већ једанаесту годину за редом како би се подстакло креативно стваралаштво међу омладином на југу земље.

Овогодишња тема има за циљ да се млади из програмских општина боље упознају са пројектима које у њиховом месту већ деценију уназад подржавају ЕУ и Влада Швајцарске и тако доприносе бољем животу људи.
Пред ђацима је задатак да са својим наставницима посете неке од пројеката, одаберу свој омиљени европски пројекат на основу његовог значаја и позитивног утицаја на живот локалног становништва, а затим да га на креативан и оригиналан начин представе. Тако ће млади сазнати више о подршци које ЕУ и Влада Швајцарске пружају друштвеном и економском развоју општина на југу, а истовремено пружа им се прилика да буду део позитвних промена у својим срединама.

Најбољи радови, које буде одабрао стручни жири, наћи ће се на страницама календара Европског ПРОГРЕСа за 2018. годину, а аутори одабраних радова биће награђени лаптоп и таблет рачунарима и мобилним телефонима. Школа која буде проглашена за најбољу на основу ангажовања и преданости у организацији такмичења и посета пројектима, као награду ће добити лаптоп и пројектор.

Конкурс је отворен до 15. новембра 2017. године, а проглашење победника, додела награда и промоција календара биће организовани у децембру.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.935 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>