Наставља се акција бесплатних прегледа

Акција бесплатних прегледа коју је покренуло Министарство здравља биће настављена у недељу, 15. окобра, од 8 до 16 сати.

За разлику од прве, када су 17. септембра, бесплатни прегледи организовани у клиничким центрима и 58 општих болница у Србији, овога пута укључиће се и домови здравља, а радиће се гинеколошки прегледи, ултразвук абдомена и ПСА, односно специфични антиген простате који открива туморске промене. Од 8 до 16 сати у здравствене установе на ове три врсте прегледа могу да дођу сви заинтересовани, па и грађани који из неког разлога немају здравствену исправу.

Основна идеја бесплатних прегледа који ће се организовати једном месечно, тачније сваке треће недеље у месецу, јесу превенција и рано откривање хроничних незаразних болести. Такве прегледе грађани, заправо, могу да ураде и иначе, али многи не желе да чекају код лекара.

У првој акцији вршене су провере нивоа шећера у крви, ЕКГ и мерење крвног притиска, а на прегледе је дошло више од 6.000 грађана.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

6.044 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>