Вучић и Ердоган разговарали „у четири ока“

Председник Србије Александар Вучић дочекао је данас испред Палате Србија свог колегу, председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, након чега је уследио разговор у четири ока двојице државника, који је трајао нешто више од сат времена.

Председници Турске и Србије, Ердоган и Вучић, разговарали су у Палати Србија нешто дуже од једног сата, а потом су наставили разговор на пленарном састанку са члановима делегација две земље.
Након тога, потписали су заједничку политичку деклерацију о оснивању Савета за сарадњу Србије и Турске, док су министри у владама Србије и Турске потписали неколико међудржавних споразума, међу којима и ревизију споразума о слободној трговини између две земље.

Председник Вучић је рекао да ће сутра бити потписан и меморандум са групом „Тај“, која ће запослити људе у Краљеву. Вучић је навео и да је у Србији велики број турских бизнисмена са којима ће се данас разговарати о разним стварима.

Осврћући се на разговоре са председником Турске, Вучић је рекао:
„Причали смо о енергетици, о снабдевању гасом, о инфраструктури попут аутопута Београд – Сарајево и Нови Пазар – Тутин – Сјеница. Разговарали смо и о нашим аеродромима. Турска је до доласка Ердогана имала 25, а данас их има више од 50“, казао је Вучић.

Вучић и Ердоган данас ће учествовати и на затварању Пословног форума Србија-Турска, где ће се обратити учесницима и присуствовати церемонији потписивања Меморандума о разумевању.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

6.044 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>