Књижевник Радомир Смиљанић добитник „Пупинове медаље“

Радомир Смиљанић, књижевник, добитник је високог интернационалног признања „Пупинова медаља“ коју додељује чувена интернационална организација „Селак“.

Ова вредна награда биће уручена Смиљанићу у организацији Интернационалне организације Селак, у родном месту Михајла Пупина – Идвору, где се налази и његов музеј, 9. октобра 2017. године, на рођендан великог српског и светског научника .

Смиљанић је једини аутор на свету који је написао роман о Михајлу Пупину, а наслов романа је: „Михајло Пупин – Србин за цео свет“.

Радомир Смиљанић је рођен 20.04.1934. године у Јагодини. Један је од најпревођенијих српских књижевника и сврстава се међу 20 најзначајнијих српских писаца двадесетог века. Бавио се свим жанровима књижевности: од приповетке, сатире, романа, драмских дела и писања сценарија за телевизију и филм, до поезије за децу и одрасле и сатиричних афоризама.

(Припремила : Славица Јовановић, новинар и књижевник )

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

6.044 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>