Отворена прва робна кућа Икее у Србији

Робна кућа Икеа код Бубањ Потока у Београду данас је свечано отворена у присуству председника Србије Александра Вучића.

Ово је прва робна кућа компаније Икеа на тржишту Србије и 400. на свету, а Србија је постала 49. земља у којој шведска компанија послује и једино ново тржиште компаније у 2017. години.
Компанија Икеа је у робну кућу у Србији инвестирала 70 милиона евра. Робна кућа запошљава 330 радника, а Икеа у Србији укупно има 416 људи, рачунајући и запослене у регионалној канцеларији ове компаније за Југоисточну Европу. Објекат има око 35.000 метара квадратних, а паркинг може да прими 1.400 возила. Купци ће на располагању имати ресторан са око 500 места, бистро, продавницу шведске хране, играоницу за децу, као и пуњач за електромобиле.

Робну кућу отворио је председник Србије Александар Вучић. Он је том приликом рекао да још није купио оклагију и даску за сечење, који су једини српски производи у Икеи, јер још нису биле отворене фискалне касе, „а у Србији се закон мора поштовати“.

Почетак рада робне куће симболично је обележен сађењем дрвета. Дрво су засадили Александар Вучић, генерални директор компаније Икеа за Југоисточну Европу Стефан Вановербек и друге всоке званице.
Икеа, симбол квалитетног и јефтиног намештаја и других артикала за кућу, највећи је светски малопродајни ланац за ту врсту производа. Она нуди целокупан асортиман од 9.500 производа по ценама на нивоу робних кућа те компаније у земљама у окружењу. Одштампан је каталог на српском језику у више од милион примерака.

Камен темељац за изградњу прве робне куће у Србији, Икеа је положила у априлу 2016. године.

Be the first to comment on "Отворена прва робна кућа Икее у Србији"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*