Старт ап центар у Нишу до септембра

Радови на изградњи Центра за стартапове и иновативно предузетништво у Нишу теку по плану и Центар ће бити спреман до септембра, као што је и обећано, изјавио је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Поповић је ненајављено обишао радове на изградњи старт ап центра на Електронском факултету у Нишу и рекао да радови теку одлично, иако је сезона годишњих одмора и велике врућине.
Министар је изразио задовољство чињеницом да су радови при самом крају и да ће Центар у оквиру Електронског факултета врло брзо отворити врата за прве младе инжењере који желе да започну своје стартапове на пољу иновација и високих технологија.

Центар ће се простирати на 650 квадрата, а у њему ће бити смештене стартап компаније и биће уређен по највишим светским стандардима.
Поповић је рекао да је тај Центар изванредна прилика за младе Нишлије и оне из околине да у најбољим, светским условима могу да покажу своје инжењерске и ИТ способности, јер ће радити у условима који су на светском нивоу, исти као у Цириху, Лондону или Бечу…

„Сигуран сам да ће млади бити поносни на овај простор који ће им омогућити да остану у свом граду и у њему стварају своју будућност, а тиме и будућност Ниша и читаве Србије“, истакао је Поповић и нагласио да је ово тек почетак улагања Владе Србије у иновације и технолошки развој у Нишу.

Поповић је радове обишао заједно са деканом Електронског факултета у Нишу Драганом Јанковићем.
„Од 1. септембра ће ово бити место окупљања најталентованијих, оних који су спремни да уложе свој рад, труд и знање у правцу развоја нових компанија у Нишу и надамо се да ће разлога за одлазак из Ниша и Србије бити много мање од 1. септембра“, рекао је Јанковић.

Be the first to comment on "Старт ап центар у Нишу до септембра"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*