Паник тастери у центрима за социјални рад и домовима здравља

Координационо тело за родну равноправност обезбедило је паник тастере за 60 Центара за социјални рад и здравствених установа, а саветница потпредседнице владе Бранка Драшковић данас је о њиховој подели и примени разговарала с представницима 30 домова здравља.

Како је навела, то је веома ефикасно средство у борби против насиља у породици јер, запослени у центрима за социјални рад који се нађу на удару насилника могу одмах притиском на тастер да алармирају најближу станицу полиције.

У изјави за Тањуг је као кључне активности Координациог тела за родну равноправност навела оне којима се економски оснажују жене, али да ту спада и рад с рањивим категоријама, мада, примећјује, у последње време, због интензивног пораста насиља са трагичним исходима, у фокусу је борба против насиља и примена свих могућих механизама превенције.

Став је, додаје, да сви запослени у Србији, и мушкарци и жене, на својим радним местима морају да се осећају сигурно и безбедно.
„Трагајући за решењима, испоставило се да су паник тастери, као техничка мера безбедности, веома ефикасни, а такође, та мера у свету даје изванредне резултате. Координационо тело за родну равноправност, у сарадњи са Агенцијом UN Women, обезбедило је паник тастере за 30 домова здравља, а управо данас имамо састанак са директорима тих домова, који су изразили велико задовољство због такве акције“, рекла је Драшковић.

Такође, већ је успостављена комуникација са локалним самоуправама и паник тастери, као техничка мера безбедности, наћи ће се и у центрима за социјални рад, односно свуда где је потребно – рекла је Драшковић.

Be the first to comment on "Паник тастери у центрима за социјални рад и домовима здравља"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*