Одржан 3. фестивал фолклора „Игра коло крај Тимока“

У Сврљигу је на Видовдан, 28. јуна, одржан трећи Фестивал фолклора под називом „Игра коло крај Тимока“.

Учесници Фестивала најпре су продефиловали улицама Сврљига, а затим су се ансамбли на СЦ Пастириште представили публици сплетом игара из свог краја.
Поред домаћина, КУД “Сврљиг”, на Фестивалу су наступила културно – уметничка друштва „Никола Пашић“ из Зајечара, „Посело“ из Главинаца, „Фолклорац“ из Горње Врежине, „Буклија“ из Трупала и „Радосав Лазић“ из Стубице.

Фестивал је био ревијалног карактера, тако да није било жирија и оцењивања наступа, а манифестацију је отворио Мирослав Марковић, помоћник председника општине Сврљиг.

Душан Живановић, кореограф и уметнички руководилац КУД „Сврљиг“ нагласио је да је циљ овог фестивала очување традиционалних вредности, изворног народног стваралаштва, афирмација и усавршавање културно – уметничких друштава, дружење и ширење пријатељских веза међу младима, као и обогаћивање културних дешавања у Сврљигу.

Трећи Фестивал фолклора у Сврљигу одржан је у организацији Центра за туризам, културу и спорт Сврљиг и КУД „Сврљиг“, уз покровитељство Општине Сврљиг.

Be the first to comment on "Одржан 3. фестивал фолклора „Игра коло крај Тимока“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*