У Сврљигиу почео Видовдански турнир у малом фудбалу

61. традиционални Видовдански турнир у малом фудбалу, један од најстаријих у Србији, почео је синоћ на Спортском центру Пастириште у Сврљигу и трајаће наредних тридесетак дана.

Турнир је свечано отворио помоћник председника општине Сврљиг, Мирослав Марковић, који је том приликом поручио да морамо неговати традицију, у коју спада и овај турнир у малом фудбалу, најстарији у овом делу Србије и да сваке године организацију турнира морамо подићи на један виши ниво. Он је позвао посетиоце да преко дана уживају на сврљишким базенима, а увече у атрактивним спортским надметањима.

Прва утакмица турнира играна је између екипа „Расадник Жића“, која је прошлогодишњи победник турнира у категорији сениора и екипе „Глашинац“. Утакмица је завршена резултатом 2:0, полувреме 1:0.
Вечерашње утакмице на Видовданском турниру почињу у 19 сати, када се у категорији петлића сусрећу екипе Елиминатори и Ред Бул, а одмах затим играју се утакмице у категорији пионира где ће снаге одмерити екипе Формађо и Гора Го.

У категорији сенира играће се утакмица између екипе Расадник Жића и Пицерија Кактус од 21,40, док је последња утакмица у категорији месних заједница, између екипа села Влахово и Ђуринац.

Прва награда за победничку екипу у категорији сениора на овогодишњем турниру износи 320.000 динара, а победник се директно пласира на такмичење “Јелен Куп – Велико финале“ које се ове године игра 9. септембра у Новом Саду. Тада ће се такмичити 16 првопласираних екипа са турнира у малом фудбалу који се играју широм Србије. Специјална награда за победнике Јелен Купа ове године је путовање у Рим на чувени Дерби дела Капитале, тј. меч Рома – Лацио.

Be the first to comment on "У Сврљигиу почео Видовдански турнир у малом фудбалу"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*