Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Реакције на најаву укидања помоћи брачним паровима

Након најаве председнице општине Сврљиг, Јелене Трифуновић, да би од наредне могло доћи до укидања помоћи коју Скупштина општина Сврљиг даје приликом склапања бракова у износу од 100, односно 150.000 динара уколико младенци живе на селу, многи грађани изразили су негодовање.

Коментаришући информацију на сајту и Фејсбук страници Телевизије Ласер, грађани су углавном негативно реаговали на најаву укидања помоћи за брачне парове, углавном уз захтев да се санкционишу они који су прекршили услове за добијање помоћи.

Слична реакција стигла је и из Покрета Доста је било – Сврљиг, одакле су нам проследили саопштење за јавност у коме се каже:
“Ако је главни разлог за укидање ове мере за подстицај рађања злоупотреба појединаца, онда би требало да општина санкционише и кажњава те појединце, а не да укида средства за младе брачне парове.
Најискреније се надамо да ће општинско руководство поново размотрити ову своју намеру и одустати од укидања једне од мера за подстицај рађања. Што се тиче помоћи при вантелесној оплодњи, у потпуности смо сагласни да је потребна. Ову помоћ за брачне парове можете остварити оснивањем засебног фонда, искључиво за ту намену”, каже се у саопштењу за јавност Покрета Доста је било – Сврљиг.

Надамо се да ће општинско руководство имати слуха за “глас народа” и да ће уважити примедбе које су му упућене, без исхитрених одлука.

One comment on “Реакције на најаву укидања помоћи брачним паровима

  1. Ja znam koliko znači taj novac i pomaže koliko-toliko da se covek skući i krene od nečega sa svojom tek oformljenom porodicom, i znam da bi značio i drugim mladima koji ostaju ovde, kako na selima, koja se polako gase, tako i u Svrljigu, zato mislim da nipošto ne treba ukinuti ovu pomoć.
    Strašno je to što ima zloupotrbe a mišljenja sam da opština može to da sankcioniše i vrati zloupotrebljeni novac, sa ciljem da isti iskoristi u povećanju nataliteta.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,293 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>