Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Субвенције пчеларима ове године 3.406.000 евра

Министарство пољопривреде и заштите животне средине повећало је ове године субвенције за пчеларе за 20 посто, али ће на крају пчеларима исплатити и више пара од планираних, саопштио је СПОС.

Ове године је Министарство пољопривреде и заштите животне средине подигло субвенције пчеларима по кошници за 20%, са 500 на 600 динара.
У маси, то је било повећање са 230 на 320 милиона динара односно за око 732.000 евра. Међутим, пошто се за субвенције пријавило много више пчелара од планираног броја, са много више кошница, испоставило се да недостаје 100 милиона динара, тј. додатних 811.000 евра.

Ипак, држава је хитно реаговала и обезбедила додатна средства како нико не би остао без субвенција, тако да ће ове године за субвенције по кошници бити исплаћено укупно 420 милиона динара, што је 100 милиона динара више од планираног. У еврима то укупно износи 3.406.000 евра.

Директор Агенције за аграрна плаћања најављује исплату свима до краја новембра ове године.

За наредну 2017. годину, министар Недимовић обећао је повећање субвенција до трећине у односу на садашњу суму, а колико ће коначна цифра износити, зависиће од могућности буџета.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,293 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>