Okružni štab obišao teren

U petak 10. februara ekipa Okružnog štaba za vanredne situacije predvođena načelnikom Štaba Žarkom Damjanovićem boravila je u Svrljigu. Oni su sa  komandantom Opštinskog štaba Milijom Miletićem i direktorom JKSP Svrljig, Igorom Davidovićem obišli lokalne puteve prema zavejanim svrljiškim selima.

– Danas mi je bila želja da na terenu konstatujem stepen očišćenosti nekategorisanih puteva u selima na osnovu angažovane mehanizacije. Mogu slobodno reći da komandant svrljiškog Štaba Milija Miletić sa svojim saradnicima ulaže maksimalne napore u čišćenju putnih pravaca i pritom daje ogroman doprinos svojim angažovanjem na terenu.

Zaista je neverovatno da su ovoliki snežni nanosi kod vas. Naporosto, dok mašina pročisti put do neke mahale, već za manje od pola sata zbog jakog vetra ponovo dođe do nanosa i obustave saobraćaja, rekao je Damjanović.

– Dobro je što je načelnik zajedno sa nama obišao seoske puteve i do juče neprohodna sela i uverio se u ogromne snežne nanose sa kojima se borimo. Moram naglasiti da su u ovom trenutku sela prioritet i da činimo ogromne napore da žiteljima omogućimo prohodne saobraćajnice. Ali moramo biti svesni da nam i dalje nedostaju teške mašine za probijanje velikih nanosa i da svakodnevno šaljemo dopise i molbe kako bi nam bile poslate, rekao je tom prilikom Miletić.

U subotu uveče u Svrljig su stigle i motorne sanke koje će koristiti vatrogasno – spasilačke ekipe, a koje će znatno olakšati eventualnu evakuaciju žitelja iz zavejanih područja, brže i efikasnije snabdevanje lekovima i osnovnim životnim namirnicama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.231 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>