„Бизнис форум југа Србије“ одржава се у Нишу

„Бизнис форум југа Србије“ почеће у четвртак у 18 сати у Градској кући у Нишу, а дан касније у сали Универзитета биће одржане сесије, панели, радионице и стручни састанци.
О потенцијалима југа Србије, на дводневном скупу, говориће око 200 представника амбасада, универзитета, финансијских институција, пословних удружења и медија из земље и иностранства.
Организатор овог догађаја је Централно – европски форум за развој, а реч је о новом инвестиционо -развојном програму који подстиче инвестиције за централну и јужну Србију.
Овај део Србије је лидер на западном Балкану када је реч о промовисању регионалног повезивања и сарадње. Велики капацитети југа Србије виде се у развоју инфраструктуре, путних и телекомуникационих коридора, слободних зона, с обзиром на близину међународних граница са Бугарском, Македонијом, Албанијом, Црном Гором, истичу организатори.
Изузетан значај овог дела Србије огледа се и у области производње и прераде хране и сточарства, посебно на пољу органске производње. Велику могућност за развој пружа и туризам, с обзиром на природне лепоте, историјске споменике и важан геостратешки положај југа Србије.

Be the first to comment on "„Бизнис форум југа Србије“ одржава се у Нишу"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*