Svrljižanima 412 radnih mesta

Vest Info službe opštine Svrljig

Potpredsednica Vlade  Srbije Verica Kalanović u pratnji lidera Ujedinjenih regiona Mlađana Dinkića, sa predstavnicima  Agencije za podsticaj izvoza, posetila je juče Svrljig gde je direktorima tri ovdašnja kolektiva uručila ugovore o dodeli 18.435.984 evra, saopštila je Informativna služba opštine Svrljig.

Sredstva iz fonda SIJEPA dobila su preduzeča MIN-DIV, Niška mlekara za pogon u Svrljigu i ovdašnji preduzetnik u sektoru tekstilne industrije Ivica Milošević, vlasnik firme „Kameleon“. Svečanom činu uručenja ugovora prisutvovali su, u ime opštine Svrljig predsednik Milija Miletić i njegov pomoćnik Nenad Stanković.

„Za Svrljig je ovo više nego značajna investicija. U trenutku kada je na birou oko 2.200 nezaposlenih, ovim sredstvima obezbedićemo posao za 412 Svrljižana i Svrljižanki. Konkretno, MIN-DIV, kao jedinstveni primer uspešne privatizacije u Srbiji, koji je već jednom, tvrdim opravdano, dobio podsticajna sredstva i koji ne samo da održava proizvodnju već i gradi novu fabriku, dobio je oko 17,3 miliona evra, što znači posao za 300 novih radnika. Revitalizovaćemo i stari pogon ovdašnje mlekare koja je sada u sastavu Niškle mlekare, kojoj je dodeljeno 580.000 evra za upošljenje 52 radnika. Najzad, takođe u prave ruke, sredstva su dodeljena firmi Kameleon koja će ih upotrebiti za otvaranje 60 novih radnih mesta“, rekao je predsednik opštine Svrljig Milija  Miletić.

Predsednik Miletić,očekuje da će u ovoj godini, dovođenjem novih investitora, za Svrljižane biti obezbeđeno bar još par stotina radnih mesta, što će uz značajna ulaganja u poljoprivredu iz budžeta opštine doprineti bržem oživljavanju posrnule svrljiške privrede, kaže se u saopštenju Informativne službe opštine Svrljig sa jučerašnjeg uručenja ugovora o podsticajnim sredstvima za otvaranje novih radnih mesta u Svrljigu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.088 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>