Novogodišnja rasveta na ulicama Svrljiga

Vlada Srbije u sredu je preporučila racionalniju potrošnju struje i energenata u uslovima ekstremno niskih temperatura i pozvala potrošače da racionalizuju njuhovu potrošnju, kako bi se stvorile uštede i sprečilo eventualno uvođenje ograničenja isporuke. Štab za vanredne situacije opštine Svrljig, poštujući ovupreporuku juče je doneo odluke o racionalizaciji potrošnje električne energije na teritoriji naše opštine, a, po rečima komandanta Štaba Milije Miletića, Direkciji za izgradnju Svrljiga dat je nalog da se skine dekorativna rasveta koja na ulicama Svrljiga stoji još od novogodišnjih praznika. Međutim, kako ova odluka nije ispoštovana juče, Miletić je danas, nakon sednice Štaba najavio preduzimanje mera protiv odgovornih.

Direktor Direkcije za izgradnju Svrljiga, Srđan Đorđević rekao je za televiziju Laser da je dekorativna rasveta danas uklonjena, a kao glavni razlog što do sada nije skinuta naveo je jako niske temperature i sneg koji traju još od sredine prošlog meseca, kada je rasveta trebalo da bude skinuta. Po pravilima, ovakvi radovi na električnim stubovima ne bi smeli da se izvode kada je temperatura ispod – 5 stepeni celzijusa. Niske temperature i neprohodni putevi omeli su i firmu iz Boljevca, koja je postavila dekorativnu rasvetu, da dođe i istu skine. Po rečima Srđana Đorđevića, direktora Direkcije za izgradnju Svrljiga, ova dekorativna rasveta rađena je u „LED“ tehnici, tako da je njena potrošnja zanemarljiva.

Inače, kako danas javlja B92, dekorativna novogodišnja rasveta nije uklonjena ni u Valjevu, a nekontrolisano je u ovom gradu bila upaljena i ulična rasveta zbog spoja u trafo stanici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.231 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>