Solarna elektrana kod Tijovca

Opštinu Svrljig u ponedeljak je posetila delegacija italijanske kompanije Gascom renew, zainteresovana za investiranje na području naše opštine. Mičel Gufon, generalni menadžer ove firme za Balkan, pravni zastupnik firme Zoran Bogićević i Milan Cvijetanović, direktor Gascom renew-a za Srbiju, razgovarali su o svojim namerama sa Dobrivojem Stojanovićem, zamenikom predsednika opštine Svrljig i Igorom Davidovićem, direktorom JKSP Svrljig. Oni su zainteresovani za postavljanje solarnih ploča za proizvodnju solarne energije na području naše opštine i za pokretanje ovog posla spremni su da ulože 35 miliona evra. Ova investicija je nešto što bi se ostvarilo veoma brzo jer, ukoliko sve teče po planovima, početak radova predviđen je već za maj. U novoj solarnoj elektrani posao bi pronašlo 60 do 80 radnika raznih nivoa obrazovanja.
Nakon sastanka, italijanska delegacija je sa zamenikom predsednika opštine Stojanovićem i direktorom Davidovićem, obišla teren na kome su investitori zainteresovani da grade solarnu elektranu. Radi se o lokaciji kod sela Tijovac, površine oko 80 ha, i zadovoljni su ponuđenim potesom.
Opština Svrljig spremna je na maksimalnu poslovno – tehničku saradnju sa italijanskom kompanijom, s ciljem da se ova investicija što pre realizuje. Kompletna dokumentacija – kopije plana i posedovne liste, već su pripremljene i dostavljene ovoj kompaniji, a početkom naredne nedelje očekuje se pismo o namerama Gascom renew-a, još jedan sastanak i potpisivanje ugovora, kaže za televiziju Laser Dobrivoje Stojanović, zamenik predsednika opštine Svrljig.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.046 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>