Oprezno: falsifikati novčanice od 2.000 din.

Narodna banka Srbije upozorava da su u opticaju falsifikovane novčanice od 2.000 dinara i podseća na obavezu građana koji sumnjaju da poseduju lažni novac da to prijave.
Prema saznanju NBS, postoji 13 ovakvih falsifikata, rekla je Blaženka Robović iz NBS i objasnila da je novčanica urađena na komercijalnom papiru, dostupnom u širokoj prodaji.
Ima primetnu, blještavu belinu, različitu od ogirinalnog zaštićenog papira koji je malo toniran, glatka je, sa nekim nejasnim detaljima, a “hologram” je obična nalepljena siva folija, rekla je Robović za RTS.
Ona je preporučila građanima da pregledaju novac koji dobijaju, ali i onaj koji daju, da ne bi, kako je rekla, bili upleteni u krivično delo puštanja u opticaj lažnog novca.
“Obaveza je građana da prijave lažnu novčanicu policiji ili najbližoj banci, jer bi u suprotnom bili saučesnici u krivičnom delu”, rekla je Robović, navodeći da će u slučaju da se potvrdi da je njihov novac lažan, ostati bez te svote, jer se falsifikati oduzimaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.046 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>