Mali biznis za 20 domaćinstava

Dvadeset domaćinstava sa područja svrljiške opštine dobiće novačanu pomoć za pokretanje sopstvenog biznisa. Ovo je rezultat danas potpisanog ugovora između opštine Svrljig i nemačke organizacije HELP. Ugovor su potpisali predsednik opštine Milija Miletić i Maša Bubanj, menadžer programa za južnu Srbiju.
Reč je o programu HELP-a pod nazivom „Podrška lokalnom održivom razvoju kroz smanjenje siromaštva i ekonomsko osnaživanje“.
„Drago mi je da smo pristupili realizaciji dogovora započetih lane i na ovaj način ćemo obezbediti egzistenciju za dvadeset domaćinstava na teritoriji opštine Svrljig“, rekao je danas predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.
Menadžer programa, Maša Bubanj, je naglasila da se program relizuje u 15 opština ovog dela Srbije i da je njegova ukupna vrednost 1.743.400 eura, a nemačka Vlada učestvuje sa 891.400, 00 eura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,124 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>